Wonen

My home is my castle

Grote kans dat je na je pensionering intensiever en anders gebruik gaat maken van je woning. Was je tijdens je werkzame leven vooral ’s avonds en in het weekend thuis. Nu zal je hoogst waarschijnlijk je huis intensiever gaan gebruiken, tenzij je je koffer pakt en op pad gaat. Je zoekt dan mogelijk wooninspiratie voor ouderen. Misschien zelfs opzoek naar alternatieve woonvormen?

Door de veranderingen in je leven ga je je huis mogelijk anders gebruiken en er andere eisen aan stellen. Je nieuwe aspiraties hebben impact op je wonen. Je huis is daarbij een van de middelen, een van de instrumenten die je kan gebruiken in het realiseren van je dromen. Om vitaal door te gaan is aandacht nodig voor ouderen en hun woonomgeving.

Verhuizen?

Naarmate je beelden over je toekomst concreter worden, zal je ook de neiging hebben op het vlak van wonen aanpassingen door te voeren. Hartstikke goed, doen. Het geeft weer nieuwe energie.

Misschien wil je het rigoureuzer aanpakken en denk je erover om te verhuizen. Misschien wil je kleiner gaan wonen omdat je meer op reis wilt? Misschien wil je juist naar een buitenwijk voor de rust of naar het platteland omdat je graag met een mooie moestuin aan de slag wilt. Of wil je misschien wel naar een appartement in het stadscentrum zodat je alles op loopafstand kan vinden. Verhuizen naar een stek die past bij je nieuwe leven, onderdruk die neiging niet, maar blijf wel realistisch. Verhuizen vereist wel wat lef, maar het geeft je ook een boost.

Woonvormen

Misschien ben jij wel iemand die helemaal past in een andere woonvorm dan de traditionele. Er zijn steeds meer hele boeiende en speelse initiatieven op het vlak van woonvormen. Elk initiatief heeft z’n eigen drijfveer. De diversiteit is groot, maar een ding hebben ze gemeen: Samen. Hoe inspirerend is het niet om met gelijkgestemden samen te zijn. Een goede fit te vinden is een uitdaging, maar heb je die gevonden dan kan je leven een totaal nieuwe dynamiek krijgen. Gelukkig is er een toenemende aandacht voor ouderen en hun woonomgeving.

Laten we het anders doen

Het is interessant om te kijken naar de foto’s van huizen te koop staan uit een nagelaten erfenis. Je leest uit het interieur, de kleur op de muur, het design van het behang op welk moment in de tijd de bewoners in kwestie in hun ‘mind’ tot stilstand zijn gekomen. 60andMore wil met elk bericht, met elke pagina oproepen tot: ‘laten wij het anders doen’.

Wooninspiratie voor ouderen

Als-je-blieft heb het leven lief en koester het als een kostbaar geschenk. Het is te mooi om je te begraven voordat je dood gaat. Laten dat je nabestaanden maar doen. Leef het leven ten volle en haal er uit wat er in zit.

Wooninspiratie voor ouderen. 60andMore wil je ideeën aanreiken hoe je je woonomgeving en woonsituatie een instrument kan laten zijn voor het realiseren van je dromen. We geven je daarnaast inzicht in woonvormen en hun voors en tegens.

 

Wooninspiratie op doen? Met deze link kom je bij de Artikelen over Wonen.