Vitaliteit

Het belang van veerkracht: een cursus

De Open Universiteit geeft dit voorjaar een cursus over Positief Ouder Worden.

Het blijkt dat de mate waarin je je veerkracht weet te behouden, veel zegt over de wijze waarop je ouder wordt. Wat is precies “veerkracht”? Veerkracht kan worden gezien als het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. De kracht om na een tegenslag weer op te staan. Het leven zet je soms voor een stevige opdracht. Lichamelijk maar soms ook psychisch. Tegenslagen horen bij het leven. Maar hoe je daar mee omgaat, is per persoon verschillend.

Online cursus

Deze online cursus is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy, een vorm van gedragstherapie. De cursus is niet gericht op het verminderen van psychische klachten. Het is bedoeld om je handvatten te bieden om flexibel met eigen obstakels om te gaan. Doel ervan is om zo actief in het leven te blijven staan, ondanks je klachten.

De cursus duurt acht weken. De titel van de cursus is “ Van Klacht Naar Veerkracht” en richt zich op mensen tussen de 40 en 75 jaar.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je deze link gebruiken.

A propos, niet onbelangrijk: de cursus is gratis. Daarnaast belangrijk om te weten: de cursus is onderdeel van een onderzoek.

Meer artikelen over Vitaliteit vind je hier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *