oudere lusteloze mandie voor zich uitkijkt met hoofd n zijn hand
Bewegen,  Leefstijl voor ouderen

Met vereende krachten

Tja het was achteraf leuk om te zien, met vereende krachten trokken ze aan zijn T-shirt. Nu zal je zeggen waar heb je het over? Maar het gebeurde zo onverwacht dat men even verbouwereerd stond toe te kijken. Het gaf wel een beeld van hoe je een gezonde leefstijl voor ouderen weet vol te houden.

Sportschool

Een van de trouwe bezoekers had net z’n work-out afgerond. Hij kwam nat bezweet de kleedzaal binnen. Nu is dat natuurlijk logisch na zo’n work-out, maar het leuke hiervan is dat het Kees betrof. Nu moet je weten dat Kees zeker niet meer één van de jongste is en misschien wel de oudste bezoeker van de sportschool.

Sportfiets anno 1976

Als hij aan komt fietsen, op zijn nog volledig op spierkracht voortbewogen peugeot sportfiets model anno 1976, dapper trappend is hij alvast de warming-up aan het uitvoeren. Voor Kees is die eerste work-out om dat rechter been over zijn zadel te brengen. Ja, Kees fietst nog op zo’n mooie traditionele sportfiets met zo’n stang tussen zadel en stuur op kruishoogte. Dus dat been moet wel als eerste oefening met een ruime zwaai rechts naar achter worden bewogen om vervolgens netjes voor de sportschool te kunnen afstappen. Dat ziet er allemaal heel vertederend uit.

 Kees is een op-en-top kranige kerel. Die piept niet zo snel. Dat dwingt respect af. Hij loopt door z’n leeftijd al wat gebogen en uiteraard niet al te snel. Waarschijnlijk is Kees de tachtig al royaal is gepasseerd. Kees douwt door. Voor Kees is het geen opgave meer: het ouder worden accepteren.

Maar nu was Kees dus klaar met z’n work-out, liep de kleedkamer in om zich om te kleden en dan wederom met zijn peugeot fiets huiswaarts te gaan. Terwijl hij de kleedkamer in liep mompelen hij: “Gelukkig genoeg mannen hier”. Waarom werd als snel duidelijk.

Dat verdomde T-shirt

Hij liep naar het bankje waar zijn kleding hing. Daar aangekomen draaide hij zich een halve slag om en riep tegen de aanwezige mannen: “Jongens wie kan er effe aan mijn T-shirt trekken?”. Hij boog zich voorover en probeerde alvast een beginnetje te maken in z’n laatste work-out van de dag. Dat verdomde T-shirt moest over zijn hoofd worden uit getrokken. Met zo’n bezweet lijft werkt zo’n hemd natuurlijk alles behalve mee.

Binnen een mum van tijd stonden er twee mannen met behoorlijk wat kracht aan zijn hemd te trekken. Kees poogde zich intussen voorovergebogen staande te houden. Die aanstormende hulp was zich niet helemaal bewust van het broze van de man. Maar Kees hield stand en stond er nadien wat bij te lachen: “Mannen bedankt”. Hij kleedde zich verder om. Kees was de schaamte al lang voorbij, perfect zo’n man, daar kan je wat van leren.

Vanuit de sportzaal zien we Kees na een kleine tien minuten de sportschool uit lopen om z’n fiets te pakken. Kees de gezonde leefstijl voor ouderen weet vol te houden. En maar hopen dat wij ook zo de 80 halen.

Lees hier meer over gezonde leefstijl voor ouderen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *