Leefstijl voor ouderen,  Nieuws,  Werk

Nieuws 2018 week 51

Nieuws voor ouderen

Kort overzicht van nieuwsberichten over ouderen van de afgelopen weken. Misschien heb je er één gemist. Bij deze een herkansing.

Werkende 60-plusser inmiddels volstrekt normaal: Volkskrant 20-12-2018

De arbeidsparticipatie onder ouderen is de afgelopen tijd behoorlijk toegenomen. Dat is goed nieuws voor ouderen. Daarbij is het wel verstandig om ook het artikel hieronder over de mate van arbeidsongeschiktheid onder 60plussers in ogenschouw te nemen. Lees Verder.

Ouderen wonen in studentenhuis: NOS 19-12-2018

Een hele positieve ontwikkeling: alleenstaande ouderen die met elkaar een huis bewonen. De bewoners passen zich prima aan en krijgen er een echt studenten-gevoel voor terug. Lees Verder.

Is de aflossingsvrije hypotheek een tijdbom: Volkskrant 18-12-2018

En heel informatief artikel voor diegene die een aflossingsvrije hypotheek hebben, daar zitten er heel wat van 60jaar and more bij. Lees Verder.

Vergrijzing bedreigt schoon drinkwater: NOS 17-12-2018

Zo’n titel zet je flink op het verkeerde been. Waterschap Aa en Maas wijst hier wel erg met de vinger. Niet alleen medicijngebruik maar ook drugs-labs en intensieve veehouderij doen zeker ook een behoorlijke duit in het zakje. Er wordt hier wel erg onnadenkend naar ouderen gewezen. Lees Verder.

Ouderen vaker arbeidsongeschikt voor AOW-leeftijd : Het Parool 11-12-2018
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Het is voor werkenden boven de zestig steeds lastiger om gezond hun pensioenleeftijd te halen. Dat blijkt uit onderzoek van het UWV. Dat is niet zulk goed nieuws voor ouderen. De werkenden onder ons zij gewaarschuwd. Maar ter relativering: het gaat hier om nog geen 1% van de werkende boven de 60. Dus waar hebben we het eigenlijk over. Lees Verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *