Leefstijl voor ouderen

Levenskunst

Al eerder is geschreven over Levenskunst en wel in een artikel van Joep Dohmen.  Hij vertelde dat aan het werkelijke levenseinde de dood staat. We kunnen aan onszelf dus enkele belangrijke vragen stellen: “Wie willen we zijn geweest? Wat willen we aan onze geliefden, aan andere mensen, aan de aarde nalaten?”  Want als we weten waarom we geleefd hebben, kunnen we ons des te beter verzoenen met de dood.

We willen een site onder de aandacht brengen die helemaal is gericht op het onderwerp ‘Levenskunst’.

Het proces van ouder worden is voor de meesten van ons best een opgave. Om dat proces goed onder de knie te krijgen, vereist oefening en bezinning. Maar welke oefeningen en bezinning liggen ervoor klaar?

Op de site La Scuola ligt de aandacht voor 100% op het fenomeen Levenskunst. Levenskunst wordt hier van vele kanten belicht. Voor La Scuola is: “Levenskunst een ‘way of life’. Het voegt betekenis toe, is zin-gevend. In onze tijd kunnen wij zelf kiezen hoe wij willen leven. Maar wie heeft ons geleerd hoe we ons leven kunnen vormgeven?” Aldus enkele regels uit het academiestatuut van deze school .

Voor diegene onder ons die een filosofische inslag heeft, vind je op deze site stof tot nadenken.

Ook worden er diverse cursussen en lezingen aangekondigd. Zo is er op 30 maart in Delft een concert met lezing georganiseerd en wordt er op zaterdagmiddag 13 april a.s. in Nootdorp een lezing door Dick Kleinlugtenbelt gehouden over Moderne levenskunsten.

Bij deze link voor de site La Scuola.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *