Oudere man beoefend zijn beroep
Inspiratie voor ouderen

Leeftijd telt niet meer, Leefstijl wel

Volop mogelijkheden

‘Waarom leeftijd er steeds minder toe doet’, was de titel van een artikel in Vrij Nederland van 31 april 2016. We blijven langer jong, we worden later oud en we zijn nog nooit zo gezond geweest. Alleen lijkt niemand de onmetelijke consequenties en mogelijkheden daarvan in te zien! Aldus het artikel van Frank Renout dat het herlezen meer dan waard is. Frank neemt het boek Silver Génération van de Franse socioloog Serge Guérin als vertrekpunt. Wat blijkt: werken na je pensioen is gewoon.

Tachtig: so what?

Als voorbeeld wordt gerefereerd aan drie stijl-iconen: Frank Gehry, Karl Lagerfeld en Leonard Cohen. Allen waren/zijn volop actief boven hun tachtigste. Zij gingen niet met pensioen. Voor hen was/is leeftijd geen issue. Zoals vaak gezegd: Age is just a number. Zeker voor deze drie.

Dynamisch grijs

Leeftijd versus Leefstijl. Iemand die nu vijftig is, heeft nog veertig jaar te leven! De kans is groot dat hij of zij nog gaat scheiden en hertrouwen, aldus Serge Guérin. Grenzen tussen jong en oud vervagen. Grijs en dynamisch sluiten elkaar niet meer uit. Er is geen excuus meer om achter de geraniums te gaan zitten. Werken na je pensioen hoort er bij.

Lezen dus dat artikel en het gevoel van oud-zijn valt van je af: Artikel Vrij Nederland 13-04-2016

Lees ook het artikel van Joep Dohmen in de Volkskrant: Ouder worden als levenskunst.

In het artikel van André van Leijenhorst, Gedreven ouder worden, wordt stil gestaan bij de ambities die je kan hebben als je gepensioneerd bent. Dit artikel is helemaal in lijn met het boek van André, die is opgenomen in onze boekenlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *