Boeken, Films en Docu's voor ouderen,  Leefstijl voor ouderen

De durf om te veranderen

Eén van die documentaires voor ouderen waar je blij van wordt: Hip Hop-Eration.  Het laat zien wat de durf om te veranderen je oplevert. Maar ook een film die je wellicht een duwtje geeft om anders naar jezelf te gaan kijken. Als je lef hebt, zoals de mensen van deze dansgroep, dan gaan er nieuwe dingen gebeuren. Met jezelf en met de situatie waarin je je bevindt. Wat deze docu ook laat zien is dat wanneer je iets samen onderneemt, het makkelijker wordt. Je krijgt steun van elkaar en helpt elkaar de barrières die veelal ‘tussen-de-oren’ zitten te overwinnen.

Generatiekloof?

De film laat ook zien wat je van jongere generaties kunt leren, welke stimulans je dat geeft. Je ziet in de film dat verschillende generaties heel veel plezier aan elkaar beleven, elkaar stimuleren en van elkaar leren: is er nog wel zo iets als een generatiekloof?

Nadat je de film hebt gezien, kan je even bij jezelf te rade over de opbrengst van de durf om te veranderen. Of te wel: doe je jezelf niet tekort als je dat beetje extra durf niet gebruikt?

Voor meer documentaires voor ouderen of de trailer zien? Ga naar overzicht van docu’s.

Meer achtergrond informatie over de film, de deelnemers en de makers: Website van de makers.

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *