Uncategorized

Lichaamshouding heeft er baat bij

Eerste indruk

Iemands lichaamshouding en de wijze waarop iemand beweegt, geeft vaak, bewust of onbewust, een eerste indruk van een persoon. Of iemand licht gebogen staat, of recht op, maakt al een behoorlijk verschil. Een soepele loop of een wat voorzichtige tred geven ook een verschillende indruk van iemand. Zeker als je ouder wordt liggen stijve spieren en stramme gewrichten op de loer. Ook als je naar de sportschool gaat ontkom je daar niet aan.

De sportschool

Op de sportschool versterk je vooral je spieren en je uithoudingsvermogen, veel minder je soepelheid. Als je in de sportschool rond kijkt zie je dat oudere leden soms nog een fiks gewicht kunnen tillen en de apparaten nog vaak op een behoorlijk zware stand hebben staan. Maar als je dan naar hun bewegingen en lopen kijkt, dan kan je daaruit vaak hun ouderdom afzien. En dat is jammer.

Werken aan soepelheid

Het is juist de houding en de wijze van bewegen waardoor iemand er jeugdig of juist ouder uitziet en overkomt. Blijven werken aan je soepelheid levert je dan heel wat op. Niet alleen gaan de dingen dan makkelijker en voel je je vitaler. Je komt ook jeugdiger over en dat is toch mooi meegenomen.

Combinatie Sportschool en Yoga

Juist om deze reden wordt het afwisselen tussen de sportschool en yoga door veel artsen aanbevolen. Met je bezoek aan de sportschool onderhoud je je spiermassa. Met yoga bevorder je je soepelheid en de combinatie van deze twee houd je vitaal.

Gerichte oefeningen

Ook al heb je misschien nog nooit aan yoga gedaan en voel je je niet zo soepel, zet je er overheen want het levert je veel op. Elke yoga oefening is gefocust op specifieke deel van je lichaam. Door het kiezen van de juiste oefening kan je aan dat deel van je lichaam werken dat dat het hardst nodig heeft.

Yoga-site “Doyogawithme”

Met de vele yoga-sites op internet is yoga ook makkelijk thuis te doen. Eén daarvan zouden we graag expliciet onder de aandacht willen brengen: “Doyogawithme.com”. Op deze site worden goede yogalessen gegeven. Een groot deel daarvan is gratis, voor andere moet je betalen. Je kan op de site gericht zoeken naar die les die jij wilt volgen. Selectie van lengte van de les is mogelijk, maar ook de moeilijkheid en het soort oefening dat je wilt doen. Je kan ook de docent kiezen die je het meest ligt. Er zijn ook yogalessen speciaal voor senioren. Bijgaand een link naar de site.

Benodigde attributen

De benodigde attributen, zoals een yogamatje, een stretchband, een kunststof blok zijn tegenwoordig in veel winkels te koop en zijn niet duur. Deze investering gaat zich zeker dubbel en dwars terugbetalen.

PS: 60andMore en Doyogawithme hebben geen enkele (financiële) relatie met elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *