60andMore community
Leefstijl voor ouderen

Samen is het leuker

60andMore wil je middels een community faciliteren bij het inrichten van je leven na je pensionering. In de diverse artikelen op deze site is het voor iedereen wellicht duidelijk, dat er nogal wat gaat veranderen als je stopt met werken. De levensfase waar je in belandt, vergt veel van je eigen initiatief. Dat is niet bij ieder van ons even sterk ontwikkeld. Tijdens je werkzame leven werd veel van wat je te doen had door anderen  bepaald. Of als je een gezin met kinderen had, dan weet je dat er van rustig even zitten niet veel kwam. Het waren situaties waarin je als vanzelf werd beziggehouden.

Initiatief nemen

De fase waarin je nu zit, vereist wel dat je zelf met initiatieven komt. Anders gaat er mogelijk niet zoveel gebeuren. En dat draagt niet bij aan je levensgeluk. Als je met nieuwe mensen in contact komt, is het ook mogelijk om nieuwe dingen te beleven door samen activiteiten te gaan ondernemen. Daarom wil 60andMore met haar community de drempel om tot actie te komen verlagen.

Werk in uitvoering

Momenteel zijn we achter de schermen hard bezig om dit vorm te geven. Ons doel is om je middels de community in contact te laten komen met anderen. Anderen die net als jij dezelfde interesses hebben of dezelfde activiteiten zouden willen ondernemen. Dat kan van alles zijn:

 • samen een (lange) wandeling maken
 • een kameraadje zoeken om belevenissen te delen
 • samen naar een leuke expositie
 • eens per week samen genieten van een lekkere maaltijd
 • naar de bioscoop of een theater voorstelling
 • een groep bij elkaar brengen die met elkaar eens per maand een boeiend boek wil bespreken
 • een groep vinden die net als jij graag een samenwoon-project wil starten
 • een paar mensen om je heen verzamelen waar je af en toe  een (telefoon)-gesprek mee kan hebben, om bijvoorbeeld belevenissen te delen
 • mensen vinden die dezelfde hobby hebben als jij
 • vul maar aan met dat wat jij leuk vindt.
Basiseisen

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn voor ons wel basiseisen waaraan zo’n community dient te voldoen. 60andMore zal daarvoor richtlijnen opstellen en daarop toezien: eerst enige tijd online contact via de site/internet, pas na verloop van tijd eens een telefoonnummer met elkaar delen, of: een paar keer telefonisch contact voordat je ergens een afspraak gaat maken. Dat soort regels helpen je om goed te weten met wie je contact hebt gelegd.

Geef jij ons input?

Omdat we midden in de ontwikkeling van deze community zitten, zouden we heel graag van jou input willen ontvangen:

 • wat zou je belangrijk vinden?
 • waar heb je  behoefte aan?
 • heb je bepaalde ideeën voor zo’n community?
 • hoe zou je het willen gebruiken?
 • wat moet het absoluut niet worden?

Neem de vrijheid om je input en reactie te geven, dat kan onder aan deze pagina. Ons helpt het om gerichter de 60andMore Community vorm te geven. Alvast dank voor je input.

Meer over de community kan je vinden in het artikel over het belang van contacten en vrienden.

One Comment

 • Patty Knoops

  Goedemiddag,

  Met veel plezier heb ik kennis genomen van jullie aanbod en website. Prachtig idee ook om een community op te zetten! Mogelijk kunnen wij hierover meedenken.

  Ik ben initiator van Kijk Haar!, een stichting met als doelstelling werkzoekende 50+ vrouwen met een uitkering weer in hun kracht te zetten dmv workshops en activiteiten. We bestaan volledig uit vrijwilligers, ook de trainers geven hun workshop onbezoldigd. Het valt mij de laatste tijd op dat er steeds meer dames van 60 en ouder aansluiten, waarbij ik merk dat er vooral behoefte is aan gezamenlijk dingen ondernemen (zoals in ons geval de netwerkwandelingen en activiteiten zoals een kledingruilparty of een event). Deze dames zijn niet zozeer op zoek naar werk, maar vinden vooral zingeving belangrijk en houden ook graag contact (en/of doen vrijwilligerswerk).

  Ik ben zelf 61 en barst van de inspiratie om nog nieuwe ideeën te ontwikkelen, dus mocht er interesse zijn in een nadere kennismaking met Kijk Haar! en onze vrouwen, dan hoor ik dat graag.

  Hartelijke groet,
  Patty Knoops

  https://www.kijkhaar.nu

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *